Zapiekanka z chałki z serem gouda i boczkiem

Składniki

Ser w plasterkach Gouda
1 chałka
Kilka plastrów boczku
1 szklanka mleka ok 300 ml
Sól, pieprz
Masło

Przygotowanie

Chałkę kroimy na kostki, wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Do naczynia wrzucamy chałkę, mieszamy z boczkiem i pokrojonym na cząstki serem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy w piekarniku około 20 minut, temperatura 180 stopni.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Zapiekanka z chałki z boczkiem

🍴 Śniadaniowa zapiekanka z chałki z boczkiem i serem Gouda skradła nasze serce! 💙 Zobaczcie całą recepturę i przygotujcie pyszny posiłek swojej rodzinie! 📒 Cały przepis: http://lactima.pl/5792/zapiekanka-chalka-gouda-boczek/

Opublikowany przez Lactima Piątek, 8 marca 2019