Spaghetti z cukinii z kremowym sosem z sera, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i boczkiem

Składniki

2 cukinie ( może być zielona i żółta )
kiść pomidorków koktajlowych
łyżka masła
kawałek boczku surowego
kubek sera topionego Emmentaler
pieprz, sól

Przygotowanie

Kilka pomidorków pieczemy w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 15 minut. Pomidorki koktailowe podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Cukinie kroimy tarką do spaghetti. Dodajemy kubek sera topionego, mieszamy aż sos będzie kremowy. Wrzucamy spaghetti z cukinii, doprawiamy pieprzem i solą. Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Spaghetti z cukinii

Próbowaliście już spaghetti z cukinii? 🍝 Zobaczcie, jak przygotować to pyszne (a przy okazji niskokaloryczne!) i szybkie danie.

Opublikowany przez Lactima Czwartek, 7 listopada 2019