Tosty z emmentalerem, burakiem, rukolą i octem balsamicznym

Składniki

Chleb tostowy
Ser topiony w plasterkach Emmentaler
1 gotowany burak
Rukola
Ocet balsamiczny
Pietruszka
3-4 łyżki masła

Przygotowanie

Pokrój w plasterki wcześniej ugotowanego buraka. Rozgrzej masło na patelni, wrzuć plastry buraka. Smaż go przez chwilę, po czym dodaj ocet balsamiczny i pietruszkę. Smaż, mieszając jeszcze przez kilka minut. Na kromkę chleba połóż plasterek sera emmentaler, plastry buraków, rukole i octu balsamicznego dla smaku. Przykryj składniki drugim plasterkiem sera oraz kromką chleba. Kromki posmaruj masłem od zewnętrznej strony i połóż na gorącą patelnię grillową. Smaż, aż tost uzyska złoty kolor po obu stronach.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

TostyBurak

#SeroweInspiracje Przed Wami kolejna nieoczywista propozycja! 🥪Tosty z burakiem i rukolą zapewnią Wam w oczach znajomych opinię kreatywnego szefa kuchni! 📒 Sprawdźcie nasz kolejny przepis: http://bit.ly/2FhEnFF

Opublikowany przez Lactima Niedziela, 4 marca 2018