Tosty z nadzieniem ruskim

Składniki

Ser w plasterkach Emmentaler
Kilka ziemniaków
Chleb
1 cebula
Łyżka masła
Sól pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Cebule siekamy i podsmażamy na maśle aż będzie miała złoty kolor. Ostudzone ziemianki ubijamy, dodajemy cebule, ser, doprawiamy pieprzem i solą. Tak otrzymanym nadzieniem smarujemy kromki chleba, składamy razem i opiekamy na maśle przez kilka minut z obu stron.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Tosty z nadzieniem ruskim

Spróbujcie czegoś nowego i przygotujcie tosty z nadzieniem ruskim! Kto spróbuje tej pysznej kompozycji, w połączeniu z serkiem w plastrach Emmentaler? 🧀 📒 Cały przepis: http://lactima.pl/5821/tosty-nadzienie-ruskie/

Opublikowany przez Lactima Piątek, 8 marca 2019