Tost z ciasta francuskiego z kurkami, dynią zapieczony z serkiem cheddar

Składniki

1 paczka ciasta francuskiego
200 gram kurek
300 gram dyni
4 szt serka cheddar
1 Cebula
1 doniczka tymianek
szczypta parmezanu

Przygotowanie

Kurki myjemy dokładnie i kroimy na małe kawałki, cebule kroimy w kostkę i przesmażamy razem
z kurkami doprawiając solą i pieprzem i tymiankiem. Dynie kroimy w kostkę wielkości 2 cm doprawiamy do smaku smażąc do miękkości. Połowę ciasta francuskiego kroimy na 4 kwadraty lekko docinając środek ciasta w mniejsze kwadraty zaznaczając miejsce gdzie nałożymy farsz, nakładamy kurki i dynie
w wyznaczone kwadraty i porwany serek na kawałki, całość posypujemy delikatnie parmezanem i pieczemy w temp 190*C do uzyskania złocistego koloru ciasta francuskiego.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Tosty z ciasta francuskiego

🥪 Lekko słodka dynia, aromatyczne kurki i wyrazisty serek cheddar to składniki do przygotowania szybkich tostów z ciasta francuskiego! 🔹 Jakie dodatki wybieracie do chrupiących grzanek? 📒 Cały przepis: http://bit.ly/Tosty_z_ciasta_francuskiego

Opublikowany przez Lactima Wtorek, 4 grudnia 2018