Zupa serowa z serkiem gouda i grzankami ziołowymi

Składniki

Śmietana 30% 300ml
1L wywaru jarskiego
8 serków gouda
Pieczywo
Zioła prowansalskie
Oliwa z oliwek
Cebulka

Przygotowanie

Cebulkę szklimy na oliwie i wlewamy wywar, mieszamy dolewając śmietany i dodając serki gouda. Doprawiamy do smaku i blendujemy na gładko, gotujemy około 3 minut. Pieczywo kroimy na kostkę wielkości 2 cm, rumienimy na oliwie z oliwek doprawiając ziołami.

Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Zupa serowa

🍵 Gęsta, aromatyczna, wyborna i sycąca – taka jest nasza zupa serowa z serkiem Gouda i grzankami ziołowymi. Idealnie sprawdzi się podczas jesiennych wieczorów 🔥📒 Cały przepis: http://bit.ly/Zupa_serowa_z_grzankami

Opublikowany przez Lactima Piątek, 2 listopada 2018