Naleśniki szpinakowe z serkiem śmietankowym i szynką szwarcwaldzką

Składniki

Szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)
Szczypta soli
3 łyżki masła lub oleju roślinnego
Szynka szwarcwaldzka
Szpinak
Serek śmietankowy

Przygotowanie

Naleśniki smażymy i smarujemy serkiem topionym układamy liście szpinaku i plasterek szynki szwarcwaldzkiej zwijamy w ciasne ruloniki jak sushi. Zwinięte rulony odkładamy do lodówki na 20 minut następnie kroimy w plastry grubości 3 cm i nabijamy po 3 sztuki na drewniane szpatułki.
Serwujemy z ulubionym dipem na bazie serka topionego Lactima z przepisu z szalonym jajkiem.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Naleśniki szpinakowe

Naleśniki szpinakowe z serkiem śmietankowym i szynką szwardzwaldzką to wyborna przekąska, którą przygotujecie w kilka minut 🍴 Dodajcie swój ulubiony dip i zachwyćcie swoich przyjaciół nietypową formą podania 💙 📒 Cały przepis: http://bit.ly/naleśniki_szpinakowe

Opublikowany przez Lactima Wtorek, 6 listopada 2018