Faszerowana papryka z kaszą jaglaną
Składniki
2 świeże czerwone papryki
1 szklanka kaszy jaglanej
1 łyżka oleju
1 cebula
3-4 szt. czarnych oliwek
2 ząbki czosnku
4-6 szt. pomidorków koktajlowych
4 szt. trójkąciki serka Śmietankowy
sól, pieprz
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki curry
Przygotowanie
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj serki. Wymieszaj całość. Papryki przekrój na pół. Wrzuć na wrzątek i gotuj 1 minutę. Odcedź. Na patelni rozgrzej olej. Wsyp przyprawy ( curry, kurkumę ) i pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż parę minut. Dodaj pomidorki i oliwki. Wsyp kaszę . Całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do każdej połówki papryki włóż farsz. Papryki grilluj lub włóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut w temp. 190 °C. Smacznego!