Tosty z goudą, kiełbasą krakowską, cebulą karmelizowaną i musztardą

Składniki

Chleb tostowy
Ser topiony w plasterkach Gouda
kilka plasterków kiełbasy krakowskiej
1 cebula
1-2 łyżki musztardy miodowej
2 łyżki cukru lub piwo karmelowe
2-3 łyżki masła

Przygotowanie

Zeszklij na patelni cebule na maśle. Następnie dodaj 2 lub 3 łyżki cukru (w wersji dla dorosłych dodaj piwa karmelowego) i smaż jeszcze przez kilka minut. Na kromkę chleba połóż plasterek sera gouda, kiełbasę krakowską, karmelizowaną cebulę a na koniec dodaj musztardę. Przykryj składniki drugim plasterkiem sera oraz kromką chleba. Kromki posmaruj masłem od zewnętrznej strony i połóż na gorącą patelnię grillową. Smaż, aż tost uzyska złoty kolor po obu stronach.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Tosty3

#SeroweInspiracjeWykorzystujecie piwo karmelowe w swoich eksperymentach kulinarnych? 🍻🥪🥪 Sprawdźcie nasz pomysł na chrupiące tosty z patelni z goudą, kiełbasą krakowską, karmelizowaną cebulą i musztardą.📒 Przepis: www.lactima.pl/5180/gouda-kielbasa-cebula-karmelizowana-musztarda/

Opublikowany przez Lactima Czwartek, 21 grudnia 2017