Krokiety z pieczarkami i serkiem topionym

Składniki

Składniki naleśniki:
200g mąki, 50g roztopionego masła, 2 jajka, 1 szklanka mleka,1 szklanka wody,szczypta soli.

Składniki nadzienie:
800g pieczarek, serek topiony z borowikami LACTIMA ( około 100g-120g),  2 małe cebule, sól, pieprz, 2 łyżki masła
natka pietruszki

Składniki dodatkowe: bułka tarta, 2 jajka, 2 łyżki mleka, olej do smażenia.

Przygotowanie

Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni.
Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim.

Pieczarki i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Podsmaż warzywa,
Dodaj serek topiony i na wolnym ogniu duś parę minut aż serek się rozpuści. Wsyp posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw do smaku sola i pieprzem.

Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń, obtocz w rozbełtanych jajkach z mlekiem i na końcu w bułce tartej i sezamie. Smaż na złoty kolor.
Smacznego!

Poznaj inne inspiracje