Pierogi ze szpinakiem i serem
Składniki
3 szklanki mąki
1 szklanka ciepłej wody
1 żółtko
sól
ser topiony Z ziołami włoskimi LACTIMA
400g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól
pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie
Na stolnicę wysyp mąkę i sól. Zrób wgłębienie wlej wodę i żółtko szybko wyrabiając ciasto. Uformuj elastyczne ciasto i przykryj ściereczką. Odstaw na 40 minut. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Dodaj szpinak i duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak ostudź. Dodaj serek i delikatnie połącz składniki. Ciasto rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środku ułóż farsz i zlep pierogi. Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj 3-4 minuty. Smacznego!