Paróweczki w cieście z serem

Składniki

250ml ciepłej wody
650g mąki pszennej
10g drożdży instant suszonych
100ml oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
parówki lub lubione kiełbaski
ser topiony w plasterkach z papryką LACTIMA
rozbełtane jajko do posmarowania

Przygotowanie

Do miski wsyp mąkę, drożdże, sól i cukier. Wlej wodę i olej. Wymieszaj składniki a następnie wyrób jednolite ciasto.
Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia przez 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto.
Każdą parówkę owiń serem a następnie ciastem. Dokładnie sklej ze sobą końce. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Poznaj inne inspiracje