Całoroczna sałatka z serkiem Haga i dressingiem miodowo-truflowym

Składniki

4 porcje serka Haga
1/4 sałaty lodowej
1/8 czerwonej kapusty
1/4 czerwonej cebul
3 rzodkiewki
8 pomidorków cherry
2 łyżki oleju truflowego
łyżka miodu
łyżeczka octu
liście mięty
koperek
sól, pieprz
prażony czarny sezam
chili gochugar

Przygotowanie

Przygotowujemy dressing mieszamy olej truflowy z miodem, octem. Dodajemy soli i pieprzu do smaku. Kroimy sałatę i warzywa, przekładamy do głębokiego talerza. Na górę kładziemy połamane porcje serka Haga, liście mięty, koperek.
Całość polewamy dressingiem, posypujemy prażonym sezamem i chili gochugar. Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *