Wegeburger z tofu, serem i dodatkami
Składniki
1 bułka wieloziarnista
tofu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
czosnek granulowany
łyżka cukru
ser Cheddar w plastrach do burgerów
liść sałaty
czerwona cebula
pomidor
sól, pieprz
Przygotowanie
Tofu kroimy w paski. Na patelnię wlewamy sos sojowy, posypujemy cukrem, doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Całość stale mieszamy, tak aby cukier się rozpuścił. Kiedy sos zacznie wrzeć wrzucamy tofu i obsmażamy z każdej strony. Zdejmujemy tofu z kuchenki i odstawiamy na bok. Przekrojoną bułkę podgrzewamy na patelni, na jednej stronie układamy ser. Smarujemy do smaku majonezem, układamy tofu, pokrojoną sałatę oraz plastry pomidora i krążki cebuli. Doprawiamy pieprzem. Podajemy gorące. Smacznego!