Kremowe kaszotto z burakiem, marchewką i fasolką szparagową
Składniki
200 g kaszy
3 łyżki masła
2 szklanki bulionu
ser topiony Cheddar
ser topiony ze śmietanką
cebula
1 burak
1 marchewka
garść fasolki szparagowej, może być mrożona lub ze słoika
świeże zioła do posypania
Przygotowanie
Rozgrzewamy łyżkę masła na patelni. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto. Do cebuli dodajemy obranego buraka pokrojonego w cienkie niewielkie plastry, podobnie marchewkę. Kiedy warzywa zmiękną, dorzucamy fasolkę ( robi się najkrócej, ważne aby jej nie rozgotować.) Warzywa zdejmujemy z patelni i odkładamy. Na patelni rozgrzewamy pozostałe masło i wrzucamy kaszę. Zalewamy gorącym bulionem i dokładamy ser. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do momentu kiedy kasza wchłonie płyn. Mieszamy raz na jakiś czas. Do kaszy dodajemy przygotowane wcześniej warzywa i delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą, podajemy posypane ulubionymi ziołami. Smacznego!