Owsianka z serkiem Haga i wiśniami

Składniki

1 kubek płatków owsianych
szklanka mleka ( krowie lub wegańskie )
kilka kwadratów serka Haga
łyżeczka kurkumy
łyżka masła
garść świeżych lub mrożonych wiśni
odrobina cukru trzcinowego
migdały do podania

Przygotowanie

Dynię hokkaido kroimy na paski o grubości ok 3 cm. Wykładamy ją na blachę, polewamy oliwą i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 20 min. w  temp. 200 stopni. Na talerz wykładamy ulubioną sałatę, posypujemy rozdrobnionym serem typu bałkańskiego. Układamy wcześniej upieczoną dynię, ciecierzycę, polewamy zielnym pesto. Całość posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

https://pl-pl.facebook.com/150403361766808/videos/595329347953241/