Owsianka z serkiem Haga i wiśniami
Składniki
1 kubek płatków owsianych
szklanka mleka ( krowie lub wegańskie )
kilka kwadratów serka Haga
łyżeczka kurkumy
łyżka masła
garść świeżych lub mrożonych wiśni
odrobina cukru trzcinowego
migdały do podania
Przygotowanie
Dynię hokkaido kroimy na paski o grubości ok. 3 cm. Wykładamy ją na blachę, polewamy oliwą i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 20 min. w temp. 200 °C. Na talerz wykładamy ulubioną sałatę, posypujemy rozdrobnionym serem typu bałkańskiego. Układamy wcześniej upieczoną dynię, ciecierzycę, polewamy zielonym pesto. Całość posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego!
Poznaj inne inspiracje
Zobacz video
https://pl-pl.facebook.com/150403361766808/videos/595329347953241/