Kotleciki z kaszy jaglanej i buraków
Składniki
2 buraki
1 cebula
2 ząbki czosnku
3/4 szklanki kaszy jaglanej
1 jajko
garść pietruszki natki
sól, pieprz
2 łyżki oleju
3 trójkąciki serka ze Śmietanką
Przygotowanie
Kaszę zalej wodą i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj serek. Wymieszaj aż kasza stanie się kremowa. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż do miski. Dodaj kaszę oraz cebulę i czosnkiem. Wbij jajko. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Dokładnie połącz składniki. W dłoniach uformuj kotleciki.
Ułóż obok siebie na blaszce. Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Smacznego!