Cukinia faszerowana kremowym ryżem i warzywami
Składniki
3 cukinie
100g białego ryżu
1/2 brokułu
1 marchew
1 cebula
1/2 szklanki mrożonego groszku
olej do smażenia
3 serki Śmietankowy
pomidorki koktajlowe
bulion warzywny
sól, pieprz
Przygotowanie
Cukinię przekrój na pół. Za pomocą łyżeczki wydrąż środek. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę. Dodaj różyczki brokułu, marchew i groszek. Posiekaj wydrążoną cukinię i wrzuć do warzyw. Smaż chwilę. Dodaj ryż. Wymieszaj i wlej bulion tak aby zakrył całość. Wrzuć serki. Całość duś na wolnym ogniu 10 – 12 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdą połówkę cukinii posmaruj olejem. Ułóż farsz z ryżem i warzywami. Na górze połóż pomidorki koktajlowe. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do temp 190 °C i piecz przez 15-20 minut. Przykryj i duś na wolnym ogniu 10-15 minut. Smacznego!