Burger nadziany serkiem cheddar z frytkami domowymi

Składniki

600g mięsa mielonego
4 bułki do hamburgerów
4 serki
1 pomidor
1/2 sałaty lodowej
2 ogórki kiszone
1 czerwona cebulka
7 łyżek majonezu
2 łyżki musztardy
Ziemniaki

Przygotowanie

Mięso doprawiamy solą i pieprzem mieszamy i porcjujemy po 150 gram, formujemy w kulki wciskając w środek serek a następnie formujemy kotlety szerokości bułek do do burgera. Pomidor, sałatę, ogórek kiszony oraz cebule kroimy w plastry. Majonez mieszamy z musztardą.Bułki kroimy na pół i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160*C na 4 minuty. Mięso smażymy po 3 minuty z każdej strony. Układamy zaczynając od spodu bułki smarując sosem następnie sałata lodowa następnie mięso pomidor ogórek kiszony. Ziemniaka myjemy i kroimy w frytki szerokości 1 cm i smażymy.

Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video

Burger z frytkami domowymi

🍔 Dziś stawiamy na klasykę – burger z frytkami domowymi! Sprawdźcie naszą recepturę z dodatkiem sera cheddar🧀 Komu przygotujecie taki znakomity zestaw❓📒 Cały przepis: http://bit.ly/Burger_nadziany_serkiem

Opublikowany przez Lactima Piątek, 2 listopada 2018