Serowe kotlety jajeczne
Składniki
6 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
sól,pieprz
1 cebula
2 łyżki sera Emmentaler w kubku LACTIMA
szczypiorek świeży
1-2 łyżek bułki tartej ( do masy )
bułka tarta ( do panierowania )
masło klarowane ( do smażenia )
Przygotowanie
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem klarowanego masła. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj ser, posiekany szczypiorek oraz wcześniej podsmażoną cebulę. Wsyp bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Odstaw masę na 10-15 minut. Łyżką nabierz masę. Uformuj w dłoniach kotleciki i obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej masło. Smaż na złoty kolor z dwóch stron. Smacznego!