O nas

Siedziba LACTIMA mieści się w nowo wybudowanym zakładzie w Morągu, w pięknym, ekologicznym i czystym regionie Warmii i Mazur. W 1992 roku jako pierwsza w Polsce wyprodukowała i sprzedała na rynku krajowym sery topione w plasterkach, pakowane w sposób wcześniej u nas niespotykany: każdy plasterek indywidualnie zapakowany w folię. Zapoczątkowało to dynamiczny rozwój firmy i zapewniło obecną pozycję – jednego z czołowych producentów serów topionych w Polsce.
Portfolio LACTIMA jest oryginalne i zróżnicowane. Konsumentom oferujemy: sery topione w plasterkach, krążkach, kostkach, osłonkach, dipy serowe i  sery w kubeczkach do smarowania. Posiadamy też innowacyjne sery topione i sosy serowe w praktycznych saszetkach. Dodatkowo wszystkie grupy serów produkowane są w wielu wariantach smakowych.
Oferujemy również masło, margarynę i mix tłuszczowy w małych opakowaniach do cateringu.
Sery topione to niezastąpione składniki kanapek, tostów, burgerów, sosów, zapiekanek oraz dań mięsnych. W domu, w szkole, w pracy, na wycieczkach – poręczne opakowania czynią je praktyczną przekąską. Odwiedź nas na
facebook.com/Lactima, znajdziesz tam dużo ciekawych przepisów z naszymi produktami.
W produkcji naszych wyrobów stosujemy najnowocześniejsze technologie i starannie dobrane surowce. Firma pracuje zgodnie z systemami zarządzania jakością ISO 9001:2015, FSSC 22000, ISO 22000:2006 (HACCAP), Halal. Swoje wyroby sprzedajemy w Europie, Afryce, w obu Amerykach, a także na Bliskim i Dalekim Wschodzie.

LACTIMA Sp. z o.o. jest zarejestrowana w Sądzie Rejonowym w Olsztynie VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000111384. Wysokość kapitału zakładowego spółki wynosi 50 000,00 zł.
Zapraszamy do współpracy.