Makaron z serowym sosem z brukselką i skórka z cytryny i bułką tartą

Składniki

makaron razowy kokardki
garść brukselek
łyżka masła
serek topiony Blue Cheese
cytryna
2 łyżki bułki tartej
pieprz, sól

Przygotowanie

Brukselki kroimy na ćwiartki lub połówki. Na patelni roztapiamy masło. Obsmażamy na maśle, doprawiając solą i pieprzem do momentu aż będą miękkie, ale się nie rozpadną. Cytrynę sparzamy we wrzątku i obieramy skórkę ścierając na tarce lub za pomocą obieraczki do warzyw. Skórkę dodajemy do brukselki i sera na patelnię. Całość mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie tak, aby pozostał sprężysty. Ugotowany makaron mieszamy na patelni z sosem. Posypujemy dodatkowo skórką z cytryny i pieprzem. Smacznego!

Poznaj inne inspiracje

Zobacz video