Przepisy kulinarne

Hot dog z sosem jalapeno premium
Składniki: Dip Jalapeno Bułka do hot doga Ulubiona kiełbaska Sałata Pół kubka jogurtu naturalnego Kapusta czerwona Ocet, cukier Pietruszka Chili Wykonanie: Bułkę grillujemy, wkładamy grillowaną parówkę. Przygotowujemy sos – mieszamy dip ( w opakowanie )  jalapeno z jogurtem ( pół kubka ) na gładki sos. Siekamy kapustę, pietruszkę, mieszamy z odrobiną oliwy i octu balsamicznego. […]
premium
Grillowane skrzydełka w serowej glazurze premium
Składniki: Kubek sera Emmentaler Kilka skrzydełek z kurczaka Sos sojowy Miód Musztarda Pieprz Papryka czerwona Wykonanie: Przygotowujemy serową marynatę – kubek serka, łyżka miodu, łyżka musztardy, sól, pieprz, łyżka sosu sojowego, łyżka papryki czerwonej. Skrzydełka myjemy i dokładnie obtaczamy w marynacie, pozostawiając na kilka godzin w lodówce. Grillujemy przez około 20 minut obracając do jakiś […]
premium
2019-06-19
Pierożki tortellini z indykiem i warzywami premium
Składniki: 1 opakowanie pierożków tortellini  z serem 300g fileta z indyka sól, pieprz, tymianek, papryka słodka olej do smażenia 3 trójkąty serka w krążku Gouda 1 cukinia 1/2 pora 2 ząbki czosnku 1 marchew 100g pomidorków koktajlowych 250ml śmietanki 30% Wykonanie: Pierożki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, […]
premium
Grillowane karczochy i cykoria z sosem serowo-musztardowym premium
Składniki: Kubek sera Gouda 3 sałaty rzymskie łyżka masła łyżka musztardy gruboziarnistej łyżka jogurtu sól, pieprz Wykonanie: Kwiaty karczocha kroimy na połówki, grillujemy, aż środek będzie bardzo miękki. W tym czasie przygotowujemy sos – ser topiony blendujemy z łyżką musztardy i jogurtu. Polewamy obficie sosem karczochy. Podajemy gorące. Smacznego!
premium
Muffinki ze szpinakiem premium
 Składniki: 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanka oleju 180ml mleka 100g jogurtu naturalnego 1 jajko L 1/2 opakowania sera sałatkowego Bałkański garść czarnych oliwek 6-8 szt suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku sól, pieprz 100g mrożonego szpinaku ( rozdrobniony ) 1 łyżka oleju do smażenia Wykonanie: Szpinak rozmroź. Na patelni wlej olej i […]
premium
Pasta z awokado i prażonym słonecznikiem premium
Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 opakowanie serka twarogowego śmietankowego Haga 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 3-4 łyżki słonecznika łuskanego Wykonanie: Rozgrzej patelnię. Wsyp słonecznik i praż chwilę. Przesyp do miseczki. Awokado przekrój na pół. Wyciągnij pestkę i za pomocą łyżki wyjmij miąższ. Przełóż do miski. Wlej sok z cytryny. Dodaj serek. Ugnieć całość […]
premium
Placki serowo-otrębowe z jajkiem premium
Składniki: Kubek sera z szynką Szklanka otrąb owsianych 2 plastry szynki 2 jajka Koperek Sól Pieprz Wykonanie: Otręby z jajkiem, serem i pokrojoną szynką połączyć i wyrobić ciasto na placki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać pokrojony drobno koperek. Placki smażyć na złoty kolor z obu stron. Podać z jajkiem sadzonym i posypać koperkiem. […]
premium
Wiosenne kanapki z serem ze śmietanką i warzywami premium
Składniki: Kubek serka śmietankowego 2 kromki ciemnego pieczywa Rzodkiewki Szczypiorek Kilka szparagów Pokruszone orzechy Sól Wykonanie: Kromki chleba smarujemy obficie serem, pokrojone rzodkiewki układamy na serze. Szparagi kroimy wzdłuż we wstążki. Posypujemy szczypiorkiem, solą i orzechami. Smacznego!
premium
Wytrawne lody z sera Blue Cheese z gorącymi owocami premium
Składniki: Kubek sera Blue Cheese Ser ricotta Jogurt grecki gęsty Garść orzechów Brzoskwinie Masło Wykonanie: Kubek sera miksujemy z 200 gramów sera ricotta, 200 gramów jogurtu greckiego. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu oraz rozdrobnionych orzechów. Miksujemy przez 10 minut na całkiem gładką masę. Potem dodajemy rozdrobione orzechy włoskie i miksujemy jeszcze 5 minut. Masę wstawiamy […]
premium
Tosty z mozzarellą z malinami, borówkami i miodem premium
Składniki: Ser w plasterkach Mozzarella Chleb pełnoziarnisty Garść malin Garść borówek Kilka truskawek Miód Cukier puder Wykonanie: Na chlebie kładziemy ser, a później gęsto układamy owoce. Zapiekamy całość w piekarniku przez około 15 minut, temperatur 180 stopni. Podajemy polane miodem i posypane cukrem pudrem. Smacznego!  
premium
Zielone rollsy premium
Składniki: 3 jajka 250g mąki 100g świeżego szpinaku 2 łyżki oleju 1 szklanka mleka 1 opakowanie twarogowego śmietankowego Haga 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju lub w wodzie ) 2 pomidory czarnuszka 2 czerwone cebule świeży szpinak Wykonanie: Do miski blendera włóż szpinak, olej , dolej mleko. Zmiksuj. Dodaj mąkę oraz wbij jajka. Połącz […]
premium
Frittata z kaszą jaglaną premium
Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki mleka sól, pieprz 6-8 szt. pomidorków koktajlowych 100g szpinaku 2 ząbki czosnku garść czarnych oliwek 1 mała cebula olej do smażenia 1/2 opakowania sera twarogowego śmietankowego Haga Wykonanie: Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekany czosnek z cebulą. Dodaj rozmrożony szpinak i smaż chwilę. Do miski […]
premium