Serowe Inspiracje

Crumble z Hagą, malinami oraz jagodami premium
3 garści malin świeżych lub mrożonych 2 garści jagód lub borówek 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej pół szklanki cukru 2 serki Haga 80 gr zimnego masła szczypta soli proszek do pieczenia – szczypta Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Masło dodawać powoli, wyrabiając ciasto widelcem tak aby uzyskać konsystencje okruchów. Owoce wsypać […]
premium
Wytrawne muffiny z Hagą premium
Szklanka mąki pełnoziarnistej Pół szklanki roztopionego masła 2 jajka Pół szklanki mleka 4 serki Haga 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pomidorki koktajlowe Gałązka rozmarynu Garść oliwek czarnych i zielonych Kilka kaparów Zioła prowansalskie Sól pieprz Suche składniki połączyć, dodać jajka, masło i mleko. Zmiksować na gładką masę. Oliwki pokroić, połączyć z masą, dodać zioła, posiekany […]
premium
2018-04-17
Makaronowe muszle nadziewane Hagą i łososiem premium
Makaron muszle, lub inne do nadziewania 6 serków Haga 100 gramów łososia wędzonego garść kaparów 2 łyżki parmezanu pól szklanki śmietany 30 procent   Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ser połączyć z pokrojonym łososiem oraz kaparami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Śmietanę połączyć z parmezanem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć ciasno muszle […]
premium
Kanapka z pesto z liści rzodkiewki premium
4 sztuki serka Haga 2 kromki chleba pełnoziarnistego Kilka rzodkiewek Pesto : liście z pęczka rzodkiewki, dokładnie umyte, 3/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 łyżki startego parmezanu, garść orzechów włoskich i odrobina słonecznika, sól, pieprz (zmiksować). Rzodkiewki pokroić w drobne cząstki, połączyć z serkiem Haga, doprawić do smaku pieprzem i solą. Kromki posmarować serkiem i […]
premium
2018-03-28
Zupa krem z białych warzyw premium
Zupa : 3 średnie ziemniaki, umyć, obrać, pokroić na małe kawałki 1 por, umyć i pokroić jaśniejszą cześć na talarki 1/2 kalafiora 0.75 litra rosołu / bulionu 1/6 kostki masła 5 serków Haga Warzywa pokrojone zeszklić na maśle przez kilka minut, zalać rosołem, dodać ser Haga i gotować około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. […]
premium
Tosty z serem tostowym, chorizo i papryką premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony Tostowy w plasterkach Kilka plastrów chorizo 1 papryka pieczona lub konserwowa Wykonanie: Na kromkach chleba ułóż plastry sera Tostowego. Następnie dodaj Twoje ulubione chorizo i pokrojoną paprykę. Złóż kromki w tosta i posmaruj masłem od zewnętrznej strony i połóż na gorącą patelnię grillową. Smaż, aż tost uzyska złoty kolor po obu […]
premium
Tosty z mozzarellą, pesto i pomidorkami cherry premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony w plasterkach z Mozzarellą Kilka łyżek pesto kilka pomidorków cherry lub koktailowych kilka świeżych liści bazylii Wykonanie: Na kromkach chleba ułóż plastry sera z mozzarellą. Następnie dodaj Twoje ulubione pesto i pokrojone pomidorki cherry. Dla smaku dodaj kilka listków bazylii. Złóż kromki w tosta i posmaruj masłem od zewnętrznej strony i połóż […]
premium
Tosty z serem śmietankowym, jabłkiem, rodzynkami i cynamonem premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony śmietankowy w plasterkach 1 jabłko garść rodzynek laska cynamonu 2-3 łyżki masła Wykonanie: Pokrój jabłko w plasterki i podsmaż aż się zarumieni. Podczas smażenia dodaj rodzynki i świeżo starty cynamon. Na kromkę chleba połóż plasterek sera śmietankowego, plastry jabłka z rodzynkami. Przykryj składniki drugim plasterkiem sera oraz kromką chleba. Kromki […]
premium
Tosty z emmentalerem, burakiem, rukolą i octem balsamicznym premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony w plasterkach Emmentaler 1 gotowany burak Rukola Ocet balsamiczny Pietruszka 3-4 łyżki masła Wykonanie: Pokrój w plasterki wcześniej ugotowanego buraka. Rozgrzej masło na patelni, wrzuć plastry buraka. Smaż go przez chwilę, po czym dodaj ocet balsamiczny i pietruszkę. Smaż, mieszając jeszcze przez kilka minut. Na kromkę chleba połóż plasterek sera […]
premium
Tosty z serem tostowym, grillowanym bakłażanem i papryką, salami i pietruszką premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony Tostowy w plasterkach Kilka plastrów salami Bakłażan Papryka Pietruszka Oliwa z oliwy 2-3 łyżki masła Wykonanie: Pokrój bakłażana i paprykę na plasterki. Następnie dodaj je na gorącą patelnie (może być grillowa) i smaż, aż zmiękną. Na kromkach chleba ułóż plastry sera tostowego. Następnie dodaj bakłażan, paprykę, salami i pietruszkę Złóż […]
premium
Tosty z serem tostowym, salami, awokado, fasolą czerwoną, kukurydzą i czerwoną cebulą premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony Tostowy w plasterkach Kilka plastrów salami Pół awokado Czerwona fasola i kukurydza Czerwona cebula Ostra papryczka 2-3 łyżki masła Wykonanie: Na kromkach chleba ułóż plastry sera tostowego. Następnie dodaj pokrojone w plasterki awokado, salami, czerwoną cebule. Dodaj jeszcze czerwoną fasole, kukurydzę oraz ostrą papryczkę. Złóż kromki w tosta i posmaruj masłem […]
premium
Tosty z cheddarem, karmelizowaną gruszką i pieprzem premium
Składniki: Chleb tostowy Ser topiony w plasterkach Cheddar 1 gruszka łyżeczka pieprzu 2-3 łyżki masła Wykonanie: Pokrój gruszkę w plasterki i podsmaż aż się zarumieni. Na kromkę chleba połóż plasterek sera cheddar, gruszkę i posyp pieprzem. Przykryj składniki drugim plasterkiem sera oraz kromką chleba. Kromki posmaruj masłem od zewnętrznej strony i połóż na gorącą patelnię […]
premium