O nas

Historia LACTIMA Sp. z o.o. sięga 1989 roku, kiedy to firma stawiała pierwsze kroki w działalności gospodarczej. Trzy lata później rozpoczęła produkcję serów topionych. W 1992 roku jako pierwsza w Polsce wyprodukowała i sprzedała na rynku krajowym sery topione w plasterkach, pakowane w sposób wcześniej u nas niespotykany: każdy plasterek indywidualnie zapakowany w folię. Zapoczątkowało to dynamiczny rozwój firmy i zapewniło obecną pozycję – jednego z czołowych producentów serów topionych w Polsce.
Portfolio LACTIMA jest oryginalne i zróżnicowane. Konsumentom oferujemy: sery topione w plasterkach, krążkach, kostkach, osłonkach, sery  w kubeczkach do smarowania. Posiadamy też innowacyjne sery topione i sosy serowe w praktycznych saszetkach. Dodatkowo wszystkie grupy serów produkowane są w wielu wariantach smakowych. Od klasycznych  – Gouda, Emmentaler czy Edam, po wzbogacone różnymi dodatkami – serki ze  szczypiorkiem, z salami czy szynką. Zarówno miłośnicy kuchni tradycyjnej jak i nowoczesnej znajdą coś dla siebie.
Sukcesem okazał się niedawno wprowadzony na rynek – serek twarogowy Haga http://lactima.pl/oferta/serek-twarogowy-haga/, przygotowany na bazie twarogu i śmietanki.
Oferujemy również masło, margarynę i mix tłuszczowy w małych opakowaniach do cateringu.
Siedziba LACTIMA mieści się w nowo wybudowanym zakładzie w Morągu, w pięknym, ekologicznym i czystym regionie Warmii i Mazur. Jako lokalny przedsiębiorca kultywujemy jego wartości, a za priorytet stawiamy dostosowanie jakości produktów do oczekiwań i potrzeb naszych klientów. Szeroka oferta firmy, jako wyspecjalizowanego producenta serów topionych znacząco wpływa na zwiększenie przerobu  mleka w regionie. Od początku działalności  wspieramy rozwój naszych terenów sławiąc je nie tylko w Polsce, ale również za granicą. Swoje wyroby sprzedajemy prawie wszystkich krajów Unii Europejskiej, Afryki, obu Ameryk, a także na Bliski Wschód. Nasze serki topione można znaleźć na tak wymagających rynkach jak: Korea Południowa, Chiny czy Japonia.


Mnogość form, w których dostępne są nasze produkty przekłada się na różnorodność ich wykorzystania.
Sery topione to niezastąpione składniki kanapek, tostów, burgerów, sosów, zapiekanek oraz dań mięsnych. W domu, w szkole, w pracy, na wycieczkach – poręczne opakowania czynią je praktyczną przekąską.
W produkcji naszych wyrobów stosujemy najnowocześniejsze technologie i starannie dobrane surowce. Firma pracuje zgodnie z systemami zarządzania jakością ISO 9001:2015, FSSC 22000, Bezpieczeństwo Żywności ISO 22000:2006 (HACCAP), Halal.

LACTIMA Sp. z o.o. jest zarejestrowana w Sądzie Rejonowym w Olsztynie VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000111384. Wysokość kapitału zakładowego spółki wynosi 50 000,00 zł.
Zapraszamy do współpracy.