Składniki :

3 bułki ( ziarniste lub do hamburgerów )
sałata
ser topiony w plastrach z papryką LACTIMA
pomidory
czerwona cebula
majonez

olej do smażenia
400g mięsa mielonego wołowego
papryka ostra
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
sól, pieprz

Wykonanie:
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Do miski przełóż mięso. Dodaj sól, pieprz oraz paprykę. Wsyp wcześniej podsmażoną cebulkę. Dokładnie połącz składniki.
Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilość oleju. Z mięsa uformuj w dłoniach kotlety i smaż z dwóch stron. Bułkę przekrój na pół. Podsmaż wewnętrzną stronę na suchej patelni. Posmaruj górną i dolną cześć bułki majonezem. Ułóż sałatę, ser, mięso i ponownie ser w plastrach. Dodaj pokrojonego pomidora oraz cebulę. Całość przykryj górną częścią bułki. Smacznego!