Dania wegetariańskie

Serowe jajko chmurka ( 2 porcje ) premium
Składniki: 2 jajka sól 1 łyżka sera tartego suszonego Gran Reggio olej Wykonanie: Do miski wbij białka, żółtka delikatnie odłóż. Do białek wsyp sól i ubij mikserem na sztywną pianę. Dodaj ser i wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Posmaruj niewielką ilością oleju. Łyżką wyłóż białko tworząc dwie chmurki. W środku zrób niewielkie wgłębienie. Całość […]
premium
Pasztet jajeczny z serkiem topionym premium
Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 2 łyżki gęstej śmietany 6 szt. trójkącików serka topionego LACTIMA sól, pieprz 1 duża cebula 1 łyżka masła Wykonanie: Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę. Jajka pokrój w drobną kostkę.   Dodaj podsmażoną cebulkę, surowe jajka […]
premium
Warzywa w tempurze premium
Składniki: ulubione warzywa (papryka, bakłażan, cukinia, różyczki brokułu, marchew, itp.) olej do smażenia 1 1/4 szklanki mąki 1,5 – 2 szklanki  zimnej wody 2 szklanki panierki ( bułki tartej) typu ”panko” Dip serowy z Jalapeno sól Wykonanie: Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą. Rozgrzej olej w garnku. Do miski wsyp mąkę i wlej wodę. […]
premium
Pasta z awokado z serkiem premium
Składniki: 1 dojrzałe awokado sól,pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 serki topione ( 2 x Cheddar,  z Papryką) Wykonanie: Awokado obierz ze skórki. Przełóż do miski. Dodaj jogurt i serki. Dokładnie wymieszaj całość za pomocą widelca. Dopraw solą i pieprzem. Smacznego!
premium
Tarta z burakami premium
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 3-4 szt ugotowanych buraków 50 g orzechów włoskich 1 opakowanie sera Bałkański 1 por 2 łyżki oleju sól, pieprz tymianek Wykonanie: Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojony por. Smaż parę minut. Ciasto francuskie podziel na dwie części tak, aby powstały prostokąty. Ułóż podsmażonego pora, a następnie pokrojonego buraka. Całość posyp […]
premium
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z imbirem premium
Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 cm imbiru, sól, pieprz, bulion 1 marchew, 1 pietruszka, 2 łyżki oleju, 100ml śmietany 30%, opakowanie serka Haga, świeża bazylia do naleśników: 200g mąki, 50g roztopionego masła, 1 szklanka mleka, 1 szkl. wody, szczypta soli Wykonanie: W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną […]
premium
Burger wegetariański z kotletem z kaszy jaglanej i szpinaku premium
Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2-3 łyżki oleju 100g mrożonego szpinaku ( rozdrobniony ) 2 ząbki czosnku 1 mała cebula kilka liści sałaty pomidory 1 jajko bułka tarta (2-3 łyżki do farszu, do obtaczania kotletów) 3-4 szt. ulubionej bułki ser w plasterkach z Mozzarellą sos tatarski sól, pieprz Wykonanie: Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na […]
premium
Tarta z pomidorami premium
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 3-4   pomidory 150 ml  śmietanki 30% 2 jajka sól, pieprz, zioła prowansalskie serek twarogowy Haga ( min. 4 kwadraciki) Wykonanie: Ciasto francuskie przełóż do formy. Pomidory pokrój na plasterki. Do miski wlej śmietanę. Dodaj jajka i serek. Energicznie wymieszaj. Wsyp przyprawy. Pomidory ułóż na cieście francuskim. Wlej sos. Tartę włóż […]
premium
Zapiekana cukinia ze szpinakiem premium
Składniki: 2 średnie cukinie 300g mrożonego szpinaku sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 cebula olej Ser Bałkański sałatkowy LACTIMA ( 1 op. ) Wykonanie: Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i smaż całość parę minut. Dopraw solą i pieprzem. Cukinię pokrój w grubsze plasterki. Naczynie posmaruj olejem. […]
premium
Pierogi z dynią premium
Składniki : 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 żółtko 1,2 kg dyni olej 3-4 ząbki czosnku 1 op. serka Haga LACTIMA sól, pieprz, zioła prowansalskie Wykonanie: Na stolnicę wysyp mąkę i sól. Zrób wgłębienie wlej wodę i żółtko szybko wyrabiając ciasto. Uformuj elastyczne ciasto i przykryj ściereczką. Odstaw na 40 min.. Dynię pokrój na […]
premium
Zupa krem z dynią i gruszką premium
Składniki: 300g ziemniaków 900g dyni 3 małe gruszki 1 cebula 2 ząbek czosnku sól, pieprz serek topiony Miks Wielosmakowy LACTIMA (np. 2 x z Ziołami, 2 x Gouda ) olej do smażenia bulion słonecznik łuskany ( do posypania zupy ) 2 łyżki śmietany Wykonanie: Na suchej patelni upraż słonecznik. Przesyp do miseczki. Ziemniaki i dynię […]
premium
Lasagne z dynią premium
Składniki: makaron lasagne 1,5 kg dyni 3-4 ząbki czosnku olej 1 op. sera topionego w plasterkach z Mozzarellą LACTIMA 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki mąki 1 szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Płaty makaronu wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 3-4 minut. Delikatnie przełóż na talerz. Dynię pokrój na kawałki. Polej olejem i posyp […]
premium