Pierożki tortellini z indykiem i warzywami

Składniki:

1 opakowanie pierożków tortellini  z serem
300g fileta z indyka
sól, pieprz, tymianek, papryka słodka
olej do smażenia
3 trójkąty serka w krążku Gouda
1 cukinia
1/2 pora
2 ząbki czosnku
1 marchew
100g pomidorków koktajlowych
250ml śmietanki 30%

Wykonanie:

Pierożki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem, tymiankiem i papryką. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso. Ściągnij z patelni i na tym samym tłuszczy podsmaż pokrojonego pora, cukinię , marchew i pomidorki. Wrzuć do warzyw podsmażonego indyka oraz wcześniej przygotowane pierożki. Wlej śmietanę oraz dodaj serki.Duś na wolnym ogniu całość przez 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!