Frittata z kaszą jaglaną

Składniki:

4 jajka
3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki mleka
sól, pieprz
6-8 szt. pomidorków koktajlowych
100g szpinaku
2 ząbki czosnku
garść czarnych oliwek
1 mała cebula
olej do smażenia
1/2 opakowania sera twarogowego śmietankowego Haga

Wykonanie:

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekany czosnek z cebulą. Dodaj rozmrożony szpinak i smaż chwilę. Do miski wbij jajka. Dodaj serek i wsyp kaszę. Wymieszaj energicznie. Dodaj pokrojone pomidorki i oliwkę. Wrzuć wcześniej przygotowany szpinak. Podsmaż całość. Formę posmaruj olejem i wlej masę jajeczną. Frittatę włóż do piekarnika i piecz przez 15 min. w temp. 180 °C. Smacznego!