Pulpety z białej kiełbasy w kremowym sosie

Składniki:

500g kiełbasy białej surowej
1 jajko
2 łyżki kaszy manny
1 łyżka oleju
mąka
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
bulion
3-4 trójkąty serka w krążku ze Śmietanką
2 łyżeczki chrzanu
sól, pieprz, majeranek

Wykonanie:

Kiełbasy rozetnij. Wyciągnij mięso i przełóż do miski. Dodaj jajko oraz kaszę. Dokładnie połącz w składniki. W dłoniach uformuj niewielkie pulpeciki i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij pulpeciki z patelni i wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Wlej bulion i wrzuć serki. Gotuj chwilę aż się rozpuszczą. Dodaj chrzan. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wsyp sól , pieprz oraz majeranek. Pulpeciki przełóż do sosu i duś na wolnym ogniu całość przez 10 minut. Smacznego!