Składniki:

200g krewetek
olej do smażenia
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
1 awokado
1/2 pestek granatu
sok z cytryny
sałata lodowa
1 łyżka ketchupu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2  trójkąciki serka 4 Pory Roku ( ze śmietanką, ze szczypiorkiem )

Wykonanie:

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż chwilę posiekany czosnek. Dodaj krewetki. Smaż chwilę z dwóch stron. Posyp posiekaną natką pietruszki. Do miski wlej jogurt, ketchup, majonez i chrzan. Dodaj serki i energicznie całość wymieszaj. Awokado pokrój na mniejsze kawałki i polej sokiem z cytryny. Do miseczek włóż pokrojoną sałatę lodową. Wlej sos. Ułóż krewetki, awokado i pestki granatu. Smacznego!