Kremowa zupa z suszonych grzybów z gwiazdkami z patelni

Ciasto:
1 szklanka mąki
60g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli, pieprz
1 jajko
Farsz:
4 szt. serka Exclusive z Borowikami LACTIMA
100g suszonych grzybów
1 cebula
wywar warzywny
2 łyżki masła
2 łyżki gęstej śmietany
sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasteczka wrzuć do miski. Zagnieć dokładnie. Rozwałkuj ciasto na blacie oprószonym mąką. Wytnij wzorki. Rozgrzej suchą patelnię i smaż ciasteczka w dwóch stron. Suszone grzyby dokładnie umyj. Zalej niewielką ilością bulionu i odstaw na parę godzin. Następnie dolej resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu całość. Wyciągnij grzyby z bulionu i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć pokrojoną cebulę oraz wcześniej przygotowane grzyby. Smaż całość parę minut co jakiś czas mieszając. Przełóż do bulionu. Dodaj serek i gotuj aż serek się rozpuści. Wlej śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!