Paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:
1 opak. ciasta francuskiego
1 opak. sera w plasterkach Emmentaler LACTIMA
olej do smażenia
1 cebula
600g pieczarek
4 plasterki ulubionej szynki
sól, pieprz
rozbełtane jajko

Wykonanie:
Pieczarki i cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż chwilę cebulę a następnie dorzuć pieczarki. Smaż całość co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsyp pokrojoną drobno szynkę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkuj. Podziel na 3 części. Na każdej ułóż plasterki sera a następnie farsz. Zwiń tworząc paszteciki. Całość posmaruj rozbełtanym jajkiem. Paszteciki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 °C  i piecz przez 20-25 minut. Smacznego!