Cukinia faszerowana kremowym ryżem i warzywami

Składniki:

3 cukinie
100g białego ryżu
1/2 brokułu
1 marchew
1 cebula
1/2 szklanki mrożonego groszku
olej do smażenia
3 serki Śmietankowy
pomidorki koktajlowe
bulion warzywny
sól, pieprz

Wykonanie:

Cukinię przekrój na pół. Za pomocą łyżeczki wydrąż środek. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę. Dodaj różyczki brokułu, marchew i groszek. Posiekaj wydrążoną cukinię i wrzuć do warzyw. Smaż chwilę. Dodaj ryż. Wymieszaj i wlej bulion tak aby zakrył całość. Wrzuć serki. Całość duś na wolnym ogniu 10 – 12 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdą połówkę cukinii posmaruj olejem. Ułóż farsz z ryżem i warzywami. Na górze połóż pomidorki koktajlowe. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do temp 190 °C i piecz przez 15-20 minut. Przykryj i duś na wolnym ogniu 10-15 minut. Smacznego!