Tost z ciasta francuskiego z kurkami, dynią zapieczony z serkiem cheddar

Składniki:

1 paczka ciasta francuskiego
200 gram kurek
300 gram dyni
4 szt serka cheddar
1 Cebula
1 doniczka tymianek
szczypta parmezanu

Wykonanie:

Kurki myjemy dokładnie i kroimy na małe kawałki, cebule kroimy w kostkę i przesmażamy razem
z kurkami doprawiając solą i pieprzem i tymiankiem. Dynie kroimy w kostkę wielkości 2 cm doprawiamy do smaku smażąc do miękkości. Połowę ciasta francuskiego kroimy na 4 kwadraty lekko docinając środek ciasta w mniejsze kwadraty zaznaczając miejsce gdzie nałożymy farsz, nakładamy kurki i dynie
w wyznaczone kwadraty i porwany serek na kawałki, całość posypujemy delikatnie parmezanem
i pieczemy w temp 190*C do uzyskania złocistego koloru ciasta francuskiego.

Smacznego!