Mini pizze z „pająkiem

Składniki:
1 szklanka ciepłej wody,
10g suszonych drożdży,
4 łyżki oleju,
1 łyżeczka soli
3 1/2 szklanki mąki
sos paprykowy
Ser w plasterkach Emmentaler LACTIMA
oliwki

Wykonanie:
Do miski wsyp mąkę, suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę i olej, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 50 minut. Ciasto rozwałkuj. Wytnij niewielkie kółka. Każdą pizzę posmaruj sosem i połóż serek. Oliwki przekrój na pół. Część z nich pokrój w paseczki. Na każdym kawałku pizzy ułóż połówki oliwek i paseczki tworząc nogi. Pizze włóż do piekarnika i piecz przez 15-20 min. w temperaturze 190°C. Smacznego!