Drożdżowy pieróg z nadzieniem

Składniki na ciasto:
7 g drożdży instant
150ml ciepłej wody
1/2 łyżeczki cukru
250g mąki
sól
1 łyżka oliwy
 

Składniki na nadzienie :
czarne oliwki
1/2 małego brokułu
pomidorki koktajlowe
świeże listki bazylii
ulubiona szynka
serek w saszetce Blue Cheese LACTIMA

1 jajko
czarnuszka

Wykonanie:
Składniki na ciasto przełóż do miski i wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu na 60 minut. Ciasto podziel na 4 części. Rozwałkuj. Oliwki i pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Z jednej strony ułóż składniki nadzienia. Całość polej serem i zlep pieroga. Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190 °C przez 20-25 minut. Smacznego!