Ciasto rozmarynowe z serkiem śmietankowym

Składniki:

250 gram masła
200 gram cukru
300 gram mąki pszennej
3 duże jaka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki świeżego posiekanego rozmarynu
5 łyżek mleka

Polewa na ciasto:
300 g Jogurt grecki
5 trójkątów śmietankowych Lactima

Wykonanie:

Ciepłe masło łączymy z cukrem ucierając na jednolitą na masę, dodajemy po jednym jajku i dalej ucierając wsypujemy po łyżce mąki pod koniec łyżeczkę proszku do pieczenia, na tym etapie możemy użyć miksera i ubić na jednolita masę dodając mleko i rozmaryn, tak otrzymaną masę wlewamy do formy i posypujemy 2 łyżkami cukru.Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170*C i pieczemy około 45 minut aż patyczek wbity w środek będzie czysty. Czas pieczenia różny w zależności od użytej formy. Smacznego!