Dorsz w cieście z sosem szpinakowym

Składniki:

400g fileta z dorsza
2 jajka
1 szklanka piwa
1 kopiasta szklanką mąki
sól,pieprz
olej do smażenia
200g mrożonego szpinaku ( lub świeżego )
1 cebula
2 ząbki czosnku
200ml śmietanki 30%
3-4 szt. serka topionego Śmietankowy

Wykonanie:

Do miski wlej piwo. Dodaj jajka i wsyp mąkę. Energicznie wymieszaj. Rybę podziel na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Obtocz w cieście. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodaj szpinak. Podlej delikatnie wodą całość. Wlej śmietankę i dodaj serki. Duś parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rybę podawaj z sosem. Smacznego!