Domowe chlebki pita z kurczakiem i warzywami

Składniki:
3 szkl. mąki
350ml ciepłej wody
10g drożdży instant
2 pojedyncze filety z kurczaka
sól, pieprz, papryka słodka
bułka tarta
olej do smażenia
jajko L
świeże warzywa: sałata zielona, pomidor, ogórek, papryka czerwona
ser topiony w plastrach Gouda
ketchup

Wykonanie:
Do miski wsyp mąkę. Dodaj drożdże i sól. Wlej wodę. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż na oprószony mąką blat. Podziel na 10 części. Każdą rozwałkuj i ponownie zostaw do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzej do temp.190 °C. Nagrzej kamień do pizzy lub blaszkę. Placki szybko przełóż na gorącą blaszkę. Piecz przez 12-15 minut.
Mięso podziel na mniejsze kawałki. Obsyp solą, pieprzem i papryką. Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na złoty kolor. Chlebki pita przekrój na pół. Połóż sałatę i 2 plasterki sera Gouda. Ułóż wcześniej przygotowane kotleciki. Dodaj dodatki -plasterki pomidora i ogórka oraz kawałki papryki. Całość polej ketchupem.  Smacznego!