Szklanka mąki pełnoziarnistej
Pół szklanki roztopionego masła
2 jajka
Pół szklanki mleka
4 serki Haga
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pomidorki koktajlowe
Gałązka rozmarynu
Garść oliwek czarnych i zielonych
Kilka kaparów
Zioła prowansalskie
Sól pieprz

Suche składniki połączyć, dodać jajka, masło i mleko. Zmiksować na gładką masę. Oliwki pokroić, połączyć z masą, dodać zioła, posiekany rozmaryn, sól, pieprz.
Muffiny piec w foremkach, do każdej z nich włożyć pomidora koktajlowego albo kapara.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzając patyczkiem, czy są suche w środku.
Podawać po ostygnięciu, można przechować i zabrać na piknik lub wycieczkę.

Smacznego!