Składniki:

3 szklanki mąki
1/3 szklanki mleka
120ml ciepłej wody
25g masła
2 łyżeczki suchych drożdży
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
1/4 szklanki kaszy manny
serek topiony w plasterkach z Szynką
3-4 jajka
masło do „sadzonego”
sól, pieprz

Wykonanie:
Mleko podgrzej. Dodaj masło. Do miski wsyp mąkę oraz drożdże. Dodaj sól i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko z masłem oraz wodę. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i zostaw na 40 minut. Na blat wysyp kaszę manną. Ciasto rozwałkuj na około 2 cm. Okrągłą foremką wytnij bułeczki. Przykryj ściereczką i ponownie odstaw na 20minut. Rozgrzej patelnię. Bułeczki opiekaj z dwóch stron.
Na patelni rozgrzej masło. Wbij jajka. Posyp solą i pieprzem. Smaż. Bułeczki przetnij na pół. Połóż serek i jajko sadzone. Smacznego!