Burger wegetariański z kotletem z kaszy jaglanej i szpinaku

Składniki:

3/4 szklanki kaszy jaglanej
2-3 łyżki oleju
100g mrożonego szpinaku ( rozdrobniony )
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
kilka liści sałaty
pomidory
1 jajko
bułka tarta (2-3 łyżki do farszu, do obtaczania kotletów)

3-4 szt. ulubionej bułki
ser w plasterkach z Mozzarellą
sos tatarski
sól, pieprz

Wykonanie:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przełóż do miski. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj szpinak i smaż parę minut. Przełóż do kaszy. Dodaj jajko oraz wsyp bułkę tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj całość. W dłoniach uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Bułki przekrój na pół. Ułóż sałatę, plasterki sera oraz kotlet. Połóż pokrojone pomidory i posmaruj sosem tatarskim. Smacznego!