Tosty z goudą, kiełbasą krakowską, cebulą karmelizowaną i musztardą

Składniki:

Chleb tostowy
Ser topiony w plasterkach Gouda
kilka plasterków kiełbasy krakowskiej
1 cebula
1-2 łyżki musztardy miodowej
2 łyżki cukru lub piwo karmelowe
2-3 łyżki masła

Wykonanie:
Zeszklij na patelni cebule na maśle. Następnie dodaj 2 lub 3 łyżki cukru (w wersji dla dorosłych dodaj piwa karmelowego) i smaż jeszcze przez kilka minut. Na kromkę chleba połóż plasterek sera gouda, kiełbasę krakowską, karmelizowaną cebulę a na koniec dodaj musztardę. Przykryj składniki drugim plasterkiem sera oraz kromką chleba. Kromki posmaruj masłem od zewnętrznej strony i połóż na gorącą patelnię grillową. Smaż, aż tost uzyska złoty kolor po obu stronach.

Smacznego!