Składniki:

ciasto: 450 mąki, 80g cukru, 70g miękkiego masła, 35g świeżych drożdży, 230ml ciepłego mleka, 1 jajko L
kruszonka:  2 łyżki masła,2 łyżki cukru pudru,2 łyżki mąki
nadzienie:   2 opakowania serka Cremuu LACTIMA, 1 żółtko ( L ), 2 łyżki budyniu waniliowego ( w proszku), 1 płaska łyżka cukru, maliny

Wykonanie:

Do miski pokrusz drożdże. Dodaj połowę porcji ciepłego mleka oraz łyżeczkę cukru. Wymieszaj i odstaw w ciepłym miejscy przez 15minut. Dodaj masło, mąkę, cukier oraz wlej resztę mleka. Dodaj jajko. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę.

Rozpuść masło. Dodaj mąkę i cukier puder. Wymieszaj aż powstanie kruszonka.

Do miski przełóż serek. Dodaj żółtko. Wsyp budyń oraz cukier. Dokładnie wymieszaj składniki.
Ciasto podziel na części. Z każdej uformuj bułeczkę. Ułóż w odstępach na papierze do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw na 10min. Dolną częścią szklanki zrób wgłębienie w każdej bułeczce.
Ułóż farsz na środku i dodaj maliny. Całość posyp kruszonką. Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C i piecz przez 25 minut. Smacznego!