120g masła
250g mąki
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli

Składniki na ciasto przełóż do miski i szybko zagnieć.
Włóż ciasto do lodówki na 30-40 minut.

1 średnia cukinia
1 opakowanie serka Haga LACTIMA
4 łyżki śmietany 18%
1 jajko
sól, pieprz, tymianek
1 rozbełtane jajko ( małe )
1 łyżka roztopionego masła
sezam

Wykonanie:
Do miski przełóż serek. Dodaj śmietanę oraz jajko. Energicznie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Ciasto rozwałkuj. Na środku rozsmaruj masę serową zostawiając 3-4cm wolnego brzegu. Cukinię pokrój w plasterki i ułóż. Całość posmaruj roztopionym masłem i posyp tymiankiem. Wolny brzeg ciasta zawiń do środka i posmaruj rozbełtanym jajkiem.
Boki posyp sezamem. Tartę włóż do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i piecz przez 45 minut. Smacznego!