Kulki z zielonego groszku z chili

Składniki:
300g zielonego groszku ( może być mrożony )
1 ząbek czosnku
80g serka twarogowego  Haga LACTIMA
1 jajko
100g bułki tartej
sezam
1/2 łyżeczki płatków chili
sól, pieprz

Wykonanie:

Groszek wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10minut. Groszek przełóż do blendera. Dodaj 3 łyżki wywaru z gotowania oraz ząbek czosnku. Wrzuć serki, jajko i dokładnie zmiksuj.  Do masy groszkowej wsyp pół porcji bułki tartej oraz chili. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Włóż masę do lodówki na 30 min. W miseczce wymieszaj sezam z bułką tartą. Łyżeczką nabieraj porcje masy. Uformuj kulki
i obtocz w bułce tartej. Kuleczki ułóż obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni i piecz przez 15-20 minut. Smacznego!