Kruche koperty z kurczakiem

Składniki:

3 szklanki maki pszennej
200g jogurtu naturalnego
200g masła
1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru
2 pojedyncze filety z kurczaka
3/4 puszki pomidorów krojonych
1 opakowanie serka Haga LACTIMA
olej do smażenia
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
rozbełtane jajko
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło i jogurt. Wsyp sól i pieprz. Zagnieć ciasto.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzuć kurczaka i smaż co jakiś czas mieszając. Dodaj pomidory i duś aż sos zgęstnieje. Ciasto rozwałkuj. Potnij na kwadraty. Na środku ułóż porcję kurczaka i połóż serek. Całość przykryj drugim kwadratem. Boki zlep ze sobą za pomocą widelca. Kwadraty ułóż obok siebie. Posmaruj rozbełtanym jajkiem. Na środku zrób dziurkę. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i piecz przez 30 minut. Smacznego!