Pełnoziarnisty makaron zapiekany z łososiem

Składniki :

100g makaronu pełnoziarnistego
200-250g fileta z łososia
1 mały brokuł
3 szt. młodej marchewki
sól, pieprz, tymianek
100g serka Cremuu LACTIMA
1 żółtko
120 ml mleka
50-80g mielonych migdałów bez skórki ( lub w płatkach )

Wykonanie:

Makaron ugotuj al dente. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i oprósz solą oraz pieprzem. Brokuł pokrój na mniejsze różyczki. Marchew pokrój na talarki. Warzywa wrzuć na wrzątek i gotuj 3-4 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą. Do miski wlej mleko. Dodaj serek, żółtko i tymianek. Energicznie wymieszaj. Do naczynia żaroodpornego wyłóż makaron, rybę oraz warzywa. Wlej sos serowy. Całość posyp mielonymi migdałami. Włóż do nagrzanego piekarnika  i piecz 20-25 minut, w temperaturze 180 stopni. Smacznego!