Pietruszkowe naleśniki z warzywami i omletem

Składniki:

Naleśniki: 2 jajka; 1 szklanka mleka; 1 szklanka wody gazowanej; 1,5 szklanki mąki,
natka świeżej zielonej pietruszki;  olej do smażenia

Pozostałe:
2 jajka
1 łyżka masła
1 mała cebula
1/2 czerwonej papryki
zestaw mix sałat
3-4 szt. pieczarek
2 pomidory
sos serowy Blue Cheese LACTIMA
sól, pieprz

Wykonanie:

Do miski wlej mleko i wodę.  Dodaj natkę i zblenduj. Roztrzep jajka.  Dodaj mąkę i zmiksuj wszystko na gładką masę.  Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki.
Do miski wbij jajka. Wsyp sól i pieprz. Energicznie wymieszaj aż całość delikatnie  się spieni. Na patelni rozpuść masło. Wlej jajka i smaż omlet z dwóch stron. Pieczarki i cebulę pokrój. Podsmaż. Do miski wsyp sałatę. Dodaj pokrojone pomidory, paprykę, omleta. Wsyp wcześniej przygotowane pieczarki. Całość wymieszaj. Do każdego naleśnika włóż sałatę i obficie polej sosem serowym.  Smacznego!